Ръководството на Майчин дом: Срещу болницата се води кампания

OFFNews 23 юни 2023 в 16:45 1034 0

Майчин дом

Снимка Университетска АГ болница "Майчин дом"

Майчин дом

Разпространяваните твърдения за нарушения в дейността на болницата категорично не отговарят на истината, заявиха в съобщение от „Майчин дом" след среща на Медицинския съвет на лечебното заведение с министъра на здравеопазването Христо Хинков, предаде БТА.

От болницата ще предоставят всички нужни документи в защита на осъществената медицинската дейност и с всички законови средства ще защитят реномето на лечебното заведение и работещите в него. По време на срещата началниците на всички клиники в "Майчин дом" изказаха притесненията си по повод "кампанията, която се води вече повече от месец срещу болницата", допълниха от лечебното заведение.

Членовете на Медицинския съвет изказват благодарност на министър Хинков, който е пожелал да се срещне с тях и ги е приел в кратък срок.

"Не можем безмълвно да наблюдаваме организираната клеветническа кампания срещу болницата с най-много раждания, която поема най-тежките случаи от цялата страна", допълниха от "Майчин дом" и посочиха, че тя е сред държавните болници с положителен финансов резултат с тенденция за увеличаване на приходите.

През последните две години в „Майчин дом" са извършени 25 проверки от НЗОК и от Районната здравноосигурителна каса София-град и няма констатирано нито едно нарушение, допълниха от болницата.

По-рано днес заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов каза пред журналисти, че се очаква заключението на одитния доклад, след което ще се вземе решение от страна на министър Хинков как ще се подходи.

Министър Хинков каза вчера пред журналисти, че се е срещнал с представители на синдикат "Защита", предстои среща с представители на синдикат "Подкрепа", както и с ръководството на "Майчин дом". Одитът показва, че състоянието на болницата е добро, но има проблеми, свързани с управлението, посочи министър Хинков.

Тази сутрин от Национален синдикат „Защита“ подадоха три сигнала до главния прокурор за нарушения от страна на директора на "Майчин дом“. Председателят на синдиката Красимир Митов обясни, че в материалите до държавното обвинение има данни за злоупотреба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки