Ръководството и синдикатите на 'Александровска' подписаха нов КТД

OFFNews 13 декември 2019 в 17:52 1880 0

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Ръководството на УМБАЛ „Александровска“ и представителите на синдикалните организации в лечебното заведение подписаха новия Колективен трудов договор (КТД), съобщиха от болницата.

Изпълнителният директор доц. Костадин Ангелов и председателите на синдикалните секции на КНСБ, КТ Подкрепа и НС Защита – д-р Радослав Билюков, д-р Николай Кътев и д-р Андрей Коцев се споразумяха за запазване на социалните придобивки и увеличаване на размера на трудовите възнаграждения за всички служители на болницата.

За висшия медицински и немедицински персонал, и за професионалистите по здравни грижи то е в размер на 22%. Ръстът на заплатите ще бъде постигнат с увеличение на два равни транша, реализирани през 6 месеца. От 2013г. до сега това е трети пореден КТД за служителите на лечебното заведение.

Припомняме, че увеличението на заплатите в здравното заведение беше беше едно от условията на протестиращите от местната организация на Синдикат „Защита“, начело с д-р Андрей Коцев, който обяви и гладна стачка. Другите им искания бяха свързани със започването на незабавни ремонти в няколко клиники, които са в особено окаяно състояние.

От ръководството на болницата представиха план и стартираха поетапни ремонтни дейности, но уточниха, че някои от сградите са с архитектурна стойност, което затруднява реновирането им, тъй като процедурата изисква да има и оценка от сертифициран архитект.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови