Радиоводещ, който се подиграваше с пандемията и ваксините, почина от COVID-19

OFFNews 24 август 2021 в 14:52 13310 1

Снимка Twitter

Радиоводещият Фил Валънтайн, който се подиграваше с пандемията, е починал от COVID-19, съобщава радиото му, цитирано от в. "Ню Йорк Таймс".

Известният консервативен радиоводещ, автор и актьор излъчваше всекидневно по WWTN, станция Cumulus Media в Нашвил, Тенеси.

Той първо осмиваше опасността от коронавируса, впоследствие се разболя и се наложи приемането му в болница. Тогава той започна да призовава хората да се ваксинират.

Валънтайн иронизираше призивите за ваксинация чрез блога си. Твърдеше, че рискът човек да умре от вируса е "много по-малък от 1%".

Радиоводещият е диагностициран с COVID-19 на 11 юли. Тогава уверява, че ще се върне в предаването след ден, два.

По-малко от две седмици по-късно радиостанцията му съобщи, че той е хоспитализиран в много тежко състояние, с бронхопневмония вследствие на COVID. В текста се допълваше, че г-н Валънтайн призовава другите да се ваксинират.

Фил би искал слушателите му да знаят, че въпреки че той никога не е бил антиваксър, съжалява, че не е защитавал по-усърдно ваксините и очаква с нетърпение завръщането си в радиото, за да може да застъпва по-енергично тази позиция - се казва в съобщението.

В събота радиостанцията съобщи в Туитър, че 61-годишният Валънтайн е починал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови