Пускат обществена поръчка за медицинския център в Царево

OFFNews 02 април 2024 в 13:11 822 0

линейка

Снимка Министерство на здравеопазването

Линейка

Предстои провеждане на обществена поръчка за довършване на дейностите по новия Медицински център в Царево, включително и закупуване на оборудване, съобщи във Фейсбук страницата си кметът на общината Марин Киров, цитиран от БТА.

По обекта ще се работи и през летните месеци. Предстоят саниране, довършителни работи и закупуване на оборудване. Реалният срок за преместване на личните лекари, стоматолозите и другите специалисти е в края на годината, началото на следващата.

Изграждаме рентгенова стая по високи стандарти, ще има и кабинет за рехабилитация, лаборатория. Съобразяваме се със срокове по процедури, съгласувания и др. Този проект е важен за цялата община, затова за по-ускорено изграждане ще използваме средства от рефинансирането на дълга, заяви Киров.

Средствата от общинския бюджет на Царево, които са били използвани за неотложни дейности след наводненията от септември м. г., все още не са възстановени от държавата. С цел облекчаване на общинската хазна се предвижда рефинансиране на кредит, като усвоеният остатък ще бъде използван за финансирането на обекти от здравната и образователна инфраструктура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки