Проф. Илко Гетов вече не е председател на Съвета по цените на лекарствата

Приемничката му проф. Мила Власковска е вторият кадър на ГЕРБ, заел ръководна позиция в МЗ с решение на служебното правителство днес

OFFNews 20 октомври 2022 в 15:36 1109 0

проф. Илко Гетов

Снимка Архив

проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската комисия по лекарствата

Проф. Илко Гетов е освободен от длъжността председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, реши служебното правителство на днешното си заседание.

На негово място е определена чл.- кор. проф. Мила Власковска, заместник-министър на здравеопазването в първото правителство на Бойко Борисов.

Проф. Власковска е възпитаник на Медицински университет - София, където придобива образователно-квалификационна степен магистър по медицина. През годините е придобила образователна и научна степен доктор по фармакология, доктор на медицинските науки, професор към Катедрата по фармакология и токсикология, член- кореспондент на Българска академия на науките.

Участвала е в проекти на редица университети в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Швеция и Германия. Проф. Власковска е била заместник-министър на здравеопазването в периода 2009-2010 г. Към момента осъществява активна преподавателска дейност. Владее английски, руски, немски и шведски езици, съобщават от МС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews