Проф. Аргирова: Няма да има втора тежка вълна на коронавируса

OFFNews 22 май 2020 в 09:45 6996 2

Няма да има тежка втора вълна от заразени с коронавирус, а само малки локални огнища.

Това заяви вирусологът и член на експертния медицински съвет към Министерския съвет проф. Радка Аргирова по бТВ. Тя обаче подчерта, че страната ни трябва да е подготвена за грипна епидемия наесен. 

Важно е да не се бъркат случаите на коронавируса с тези на грипа, допълни Аргирова.  

По думите й е възможно е в България да е имало заразени с коронавируса и преди официалното откриване на заразата. Ниската смъртност в страната ни Аргирова обясни с мерките, които са взети по-рано, отколкото в други страни.

Възрастните хора, на които беше обърнато специално внимание, се пазеха, обясни професорът ниската смъртност в страната ни. Разпускането на мерките не трябва да ни прави безотговорни и сега, някои хора решиха, че всичко е отминало, но личната хигиена остава много важна", каза още проф. Аргирова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

2

Egocentric Eccentric

19.06 2020 в 12:52

Може следващия път някой експерт или не, като изказва твърдения, уважаемите журналисти да го помолят да се аргументира по някакъв начин и ако може да му задават въпроси докато не стане максимално ясно на какво се базират тези твърдения.

Иначе е абсолютно безмислено да публикувате голи твърдения на експерти. Цялата медийна обстановка по темата с корона вируса е като шведска маса и всеки може да си избере каквото му харесва да слуша защото практически няма тъпоумно твърдение което да може да се формулира по правилата на граматиката и то вече да не е излязло от устата на някой експерт.

Примерни въпроси:
- Какво разбирате под (втора) вълна?
- Какво ще стане ако клъстер остане незабелязан прекалено дълго?
- Какво разбира под "ниска смъртност"? CFR, IFR или на глава от населението?

15414

1

Hihi1981

22.05 2020 в 13:02

Защо Трябва да има втора,трета и т.н. вълни???