Продължава кризата в болницата в Гоце Делчев - 14 лекари хвърлиха оставки

OFFNews 12 март 2020 в 09:45 2022 1

14 лекари от общинската болница в Гоце Делчев са депозирали предизвестия за напускане, несъгласни с политиката на новия управител д-р Владислав Улевинов. Сред тях са заместник-управителят и шестима завеждащи на отделенията по реанимация, гинекология, хирургия, ортопедия, детско и вътрешно отделение. Те обвиняват назначения преди 9 месеца управител в авторитарно управление, лишаване от допълнителни стимули на персонала, намаляване на изписваните лекарства и др.

По-рано на извънредно заседание Общинският съвет обсъди ситуацията и сформира работна група начело с кмета Владимир Москов, която от вчера води разговори с лекари и медицински персонал, за да се изясни проблемът.

"Притеснен съм от създалата се ситуация, защото нашата болница обслужва 4 общини с 80-хилядно население", каза кметът Владимир Москов.

Докладът на работната група трябва да е готов днес. 

Управителят д-р Улевинов е поставил резолюция "Не съм съгласен" върху молбите за напускане.

Смята, че подадените предизвестия са написани в момент на афект, а проблемът не е непреодолим. Колегите му не разбирали неговата управленска програма и мотивите му да се извършва по-голям обем работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!