Препоръките на МТСП: Всяко свободно помещение - ново работно място, прегради между хората в офиса

OFFNews Последна промяна на 12 март 2020 в 15:57 1790 0

Гъвкаво работно време и дистанционен труд препоръча социалното министерство като мярка срещу разпространението на коронавируса.

В препоръките за организиране на работния процес към работодателите от днес МТСП препоръчва за да защитят здравето на персонала си, работодателите да превърнат всички свободни помещения в нови работни места и да поставят вътрешни прегради между отделните работни станции.

Препоръчва се общите събрания, конференциите, семинарите и обученията да бъдат отложени или да бъдат организирани чрез онлайн платформи.

Променливото работно време може да се съчетае с дистанционна работа, като по този начин ще се избегне струпването на работници и няма да се прекъсне ефективният работен процес. 

За да се организира надомна работа, шефовете на компании трябва да създадат условия за възлагане и отчитане на положения труд и да осигурят оборудване. Особено внимание те трябва да имат към хората с увреждани. Редовно трябва да се провеждат инструктажи, да се осигурят лични и колективни средства за защита и дезинфекция на помещенията. Служителите с болничен лист за поставяне под карантина не трябва да се допускат до работните им места.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !