Най-малко вредните закуски са препечените филийки, направени от пълнозърнест или ръжен хляб, твърди диетологът Олга Декър, член на Националното дружество на диетолозите и нутриционистите и на Европейската асоциация за изследване на затлъстяването.
Според нея идеални са закуските, направени от пълнозърнести храни, ядки, слънчогледови семки и плодове. Тя обясни, че тези храни съдържат много хранителни вещества, включително витамини, минерали, антиоксиданти и фибри.
Декър съветва да се консумират ядки, които са приготвени без добавено масло или прекомерно количество сол. Освен това, според нея, печени парчета ябълки, киви или банани с подправки, както и ориз или царевични флейки
без сол и захар биха нанесли най-малка вреда на здравето.
"Тези храни съдържат по-малко сол, мазнини и захар, а освен това са богати на витамини и минерали, което ги прави по-здравословни", каза диетологът. Тя обаче подчерта, че дори най-малко вредните солени закуски не трябва да се превръщат в основна част от хранителния ни режим.
Диетоложката препоръчва да се придържаме към разнообразно и балансирано хранене, което включва много пресни плодове, зеленчуци, протеинови продукти и здравословни мазнини като зехтин.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Украйна стои зад убийството на ген. Игор Кирилов в Москва
Христо Иванов доведе Делян Пеевски, заяви Радомир Чолаков
Насар вдига категорията: ''Ако се оперирам, може никога да не се върна''
Украйна спира транзита на руски газ