Правителството на Швеция премахва всички ограничения до 9 февруари

OFFNews 03 февруари 2022 в 15:41 3394 0

Снимка Getty Images

Магдалена Андершон

Правителството на Швеция обяви днес, че до 9 февруари ще отмени всички коронавирусни ограничения, като се присъедини към Великобритания, Дания и Норвегия, които намалиха степента на заплаха от COVID-19, съобщи БНР.

По време на пресконференция шведският министър-председател Магдалена Андершон заяви, че поради по-доброто разбиране на варианта Омикрон и добрите нива на ваксинация страната може да отмени всички мерки, съобщи „Политико“.

"Време е да отворим Швеция", каза Андершон. "Пандемията не е приключила, но навлиза в нова фаза".

Шведската агенция за обществено здраве съобщи, че е преоценила COVID-19 и смята, че той не е социално критичен, дни след като Дания взе подобно решение да третира вируса по-скоро като ендемично заболяване.

Това съобщение идва в момент, когато в Швеция все още се наблюдават високи нива на инфекция, въпреки че 73,9% от населението е напълно ваксинирано.

Макар да отменя ограниченията, свързани с коронавируса, шведското правителство заяви, че запазва някои от препоръките си.

Неваксинираните шведи все още трябва да избягват местата с много хора, а всеки, който има симптоми на COVID-19, трябва да си остане у дома, заяви правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови