Пръстов отпечатък ни пуска в болница след юни 2016 г.

Последна промяна на 21 февруари 2016 в 16:37 7409 13

Петър Москов, министър на здравеопазването

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Д-р Петър Москов, министър на здравеопазването

През месец юни трябва да завърши тестовият период и да започне широкото навлизане на системата за пръстовия идентификатор, който да служи за посещения при личния лекар, в болници и аптеки, съобщи министърът на здравеопазването д-р Петър Москов в интервю за БНР.

Той се позова на разчети на Националната здравноосигурителна каса.

Плановете са през 2016-та системата да заработи в болниците и аптеките, каза д-р Москов.

Две компании участват в търга за изработването на идентификатора - "Консорциум Стемо Гама Консулт" и "Контракс АД". Победителят ще изработи софтуера за системата, която ще регистрира пациентите и ще съхранява и обработва информация за здравноосигурените.

Министърът посочи, че с новия рамков договор, който влиза в сила от април, се осигуряват допълнителни 640 хил. направления за преглед при специалист. В доболничната помощ пациентите безплатно ще могат да ползват 5 млн. броя лабораторни и образни изследвания за туморни маркери.

В разяснение на здравната реформа пред "Нова телевизия" по-рано сутринта, Петър Москов подчерта, че са осигурени допълнителни пари за доболничната помощ и гарантира, че нито една болница няма да получи по-малко от обема, който е изработен през миналата годинa.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.02 2016 в 20:04

Сирaков,товa aко е и 10%кaто вaриaнт-хипотезa,си е нaпрaво по-зле от сaтaнинскa сектa,че требе дa ги трепеме кaто сaтaнисти!Тa зa злоупотребa нa лични дaнни говоря и aз ,щото пръстовия отпечaтъке от групaтa лични дaннилa те сa с особен приоритет ,поне в цивиилизовaните стрaни .Aбе ние не бяхме ли Евросъюзa или бъркaм нещо?Кви сa тия крaйни методи нaкърнявaщи демокрaтичното достойнство нa човекa,aз мисля че с холгрaмa от личнa кaртa стaвa!москов,москов изчaдие aдово!

22.02 2016 в 16:17

Това "реформаторско" хрумване, е в идеален синхрон с "намеренията" на Бъчварова да повиши довррието в МВР, чрез увеличаване разкриваемоста на престъпленията. Не се заблуждавайте! Намеренията на Москов са параван за събиране на отпечатъци от ВСКЧКИ граждани на България, с цел създаване на база данни която да е от полза за МВР. Създаването на такава огромна база данни с която МВР да оперира е и опасно. Не е това начина за повишаване разкриваемоста на престъпленията. Не че не мога да се опитам да разбера, това е друга тема.. ВБЕСЯВА МЕ това, че за N-ти път ни правят на маймуни или поне за такива ни мислят. За да стане ясно, че все пак мога да ги разбера ще дам колкото хипотетичен, толкова и реален пример за начина по който ще се ползва системата. И така... имаме извършено престъпление от битов характер, а при тези престъпления обикновенно няма предварителна подготовка, затова вероятноста да се открие отпечатък е по-голяма. И сега се включва базата данни с прътовитеотпечатъци и хоп МВР рязко повишава разкриваемоста. Аз обаче питам, ако професионалист реши да използва системата, колко ли невинни ще загубят оттази "реформа". При едно знаково убийство, където се пресичат много интереси: лични, политически, икономически, загубата на един невинен живот е просто статистика. Вече сме виждали как един инвалид за малко да отнесе цялата отговорност за едно подобно убийство. Това правителство е време да си ходи! И да не забравят да си вземат Кунева, Бъчварова и Захариева. Запомнете, че тази база данни дава възможнос за отстраняване или оказване на натиск върху неудобните, без възможност реалните поръчители и извършители да бъдат разкрити и усъдени!

22.02 2016 в 09:25

Браво Москов. С такова общество подкрепящо корупцията, неподаващо сигнали и участващо самото то в корупцинните схеми на лекари,полицай,администрация... такива мерки са напълно приемливи и дори крайно належащи. Истината другари и другарки е че докато самите ние не почнем да отхвърляме корупцията и да се борим срещу нея, тя никога няма да намалее до приемливи размери и винаги ще бъде отровата която съсипва България.

21.02 2016 в 23:32

Приятния човечец с висок емоционален градус Москов, който постоянно влиза от ескапада в ескапада - искал да подчини пациентски оборот на регистрация с пръстови отпечатъци -предполагам - не на всичкото пръст на двете ръце и крака а само на десния палец:)). По добра идея имам аз!! Нека господин доктора-министър да си завре десния палец в безумния гъз! И да го държи дълго! Така ще предодврати периодичното изпускането на поредната ахинея в подопечната му сфера!

21.02 2016 в 20:52

Съвременни технологии в първобитни болници със същото обслужвaне!Немa тaкъв тъпизъм,тaкa е обaче кaто се вслушвaт в луди министри!Нещо и с дaнък вредни хрaни нещaтa мaй сa се случили неглaсно,уж зaмрaзен пък кaфето ,зaхaртa и някои от другите обявени вредни продукти сa нaгоре с цените ,въпреки нискaтa ценa нa горивaтa,тaкa стaвa сaмо у нaс !НЕМA ТAКAВA ДЪРЖAВA!Тук нa всеки политик му трябвaт по тримa евро нaблюдaтели и по един психиaтър!И зa тия пръстови отпечaтъци никой не може дa ми гaрaнтирa ,че нямa дa.имa грешкa в системaтa или злоупотреби,ние не сме Щaтите нито по ред нито по съвест,нито по честност и субективност нa зaконa!Кaзaли мошениците ,вервaйте ни,немa дa ви прецaкaме!Клоунa москов дa ходи дa си прaви експерименти в севернa корея ,тъпaнaрa!Кaто си нaрaня пaлец или покaзaлец с грубa рaботa,зaвaрки,флекс или нещо от сорт ,кво нямa дa могa дa отидa нa лекaр,въпреки че.скaпaнaтa държaвнa мaшинa/зa скрaп/,ме е цицaлa 20и кусур години с осигуровки,където не сa отишли по преднaзнaчение или сa покривaли бaнго-мaнго дето крaде и водa и ток и кaкво ли не или сa отивaли зa бaнкови сметки и екстри нa някой кaто вaльо топлотото и тем подобни цървули и държaвници!Според мене зa влизaне в държaвнa институция не трябвa пръстов отпечaтък ,a по-дебелa тоягa!Преди двa денa имaше пореден поклон пред.пaметтa нa Дякон Левски,питaм боклуците упрaвници,зa товa ли се е борил и зa товa ли се е клел пред род и родинa,кaкво ще му отговорят aко трябвa дa отговорят пред него!Нямa тaкaвa сгaн от мaскaри!

21.02 2016 в 20:50

Всеки дръзнал да се разболее по презумция е престъпник и е нормално до му вземат отпечатъците. Престъпник е защото мафията, която събира вноските за здраве и ги усвоява в своя полза се чувства ощетена, защото трябва нещо да плати за престъпния болен. Но като му вземат отпечатъците ще го открият където и да иде и свят ще му си завие, не няма да умре, защото трябва да продължи да плаща, но няма да му се ходи в болница след първия опит.

21.02 2016 в 20:33

ще му отрежат пръста
и ще му го заврат отзад

и много ще са мераклиите да му турят по един пръстов отпечатък отзад

21.02 2016 в 18:34

НЕкак си се чудя дали нямаше да е добре да се дадат тия пари за онкоблните ? Например ? или да се разпределят по тези направления, по които няма пари и за лекарства - рак, диабед и какво ли още не ?

21.02 2016 в 18:18

По-добър вариант е да се използва чип от личните документи. Пръстoвия отпечатък може да не се разчeте поради нараняване. А и ако някой си мисли че пръстовите отпечатъци не може да се манипулират се е излъгал. Както лекари може да вписват фиктивни пациенти така може да мамят с изкуствени отпечатъци, които е възможно да се направят.

https://www.youtube.com/watch?v=baio0qUj2Lk
https://www.youtube.com/watch?v=2u4ZLGsw1zo

21.02 2016 в 17:24

Айде, и Пешо Отпечатъка захлеби от тлъста държавна поръчка.

Да ти преседне и на тебе.