Пострадал при пожара в Благоевград е приет в Пирогов

OFFNews 02 юли 2024 в 12:50 403 0

Пирогов

Снимка УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

"Пирогов"

Един от пациентите, пострадали при пожара в болницата в Благоевград, който избухна тази сутрин, е транспортиран до Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, каза за БТА управителят на многопрофилната болница д-р Димитър Димитров.

"Пострадалият пациент е с изгаряния по лицето, има съмнение и за изгаряния на горните дихателни пътища. Той е транспортиран в добро състояние, без опасност за живота на този етап, на спонтанно дишане, адекватен и в пълно съзнание", уточни д-р Димитров.

Пожарът в благоевградската болница избухна тази сутрин в Отделението по ортопедия и травматология. Евакуирани бяха девет души. Четирима от тях са пострадали с изгаряния и са обгазени, а петима са само обгазени, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград. Оттам посочиха, че точната причина за пожара е в процес на установяване, предположенията са за незагасена цигара.

Осем от пострадалите при пожара пациенти са в добро състояние, те са настанени в Хирургично отделение, съобщи директорът на благоевградската болница. Той посочи, че докато се извършват ремонтни дейности на Отделението по ортопедия, половината крило на хирургично отделение ще бъде ортопедично.

По думите на д-р Димитров е изгоряла само една стая, но цялото отделение е задимено, тъй като е горяла дограма и други материали. Лечебното заведение има сключена застраховка за сградите и до края на деня се очаква от застрахователното дружество да бъде направена оценка на щетите.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кризите в ДПС