Политици превръщат хора в пушечно месо за COVID-19

OFFNews 02 ноември 2021 в 09:59 5419 0

Статистиката е стряскаща и с всеки следващ ден става все по-притеснителна. Предстоящите две седмици ще са много тежки, критични, и трябва да се прилагат всички мерки, за да се пречупи тази вълна. Децата сега категорично не трябва да се връщат в училище. 

Това каза д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност на ваксините и ръководител на лаборатория в Берн, по БНР. Трябва се носят маски от най-висок клас защита, да се спазва дистанция, хората да не се събират на едно място, защото ситуацията излиза извън контрол, обясни д-р Илиев. 

Тези, които не вярват във вируса, че положението е сериозно и очакват, че ако се разболеят, ще получат първокласна медицинска грижа - те и техните деца - искам да им кажа, че няма как да получат тази грижа, защото болниците са абсолютно претоварени. Така че, че тъжно ми е да го кажа, но много от тези хора са жертви и превърнати в "пушечно месо" от определени според мен сили, които изискват спешна намеса на прокуратурата. 

И молбата ми е към прокуратурата - крайно време е да се вземат мерки, да се задейства, не да бъде проформа и да седи и да гледа като един фигурант, заяви д-р Илиев. 

Моля никой да не вярва на голи приказки на политици, защото много от тях грубо злоупотребяват със ситуацията - с кризата и пандемията. Нека, който не вярва, да сложи една маска и да влезе в болница да види каква е реалната ситуация. 

Ситуацията в болниците е ужасяваща. Необходим е поне краткотраен локдаун", заяви д-р Илиев. Не знам колко души трябва да започнат да умират, за да се стреснем, подчерта той. 

По думите всеки ден премиерът и президентът трябва да са пред медиите и активно да призоват за спазване на мерките, не да се съобразяват, че сме пред избори. Не е време за "който реши, има право на избор". Иначе поведението им е абсолютно безотговорно, посочи експертът. В нашата ситуация Румъния поиска помощ от ЕС, подчерта той. 

Един от всеки 7 преболедували ще има трайна уморяемост, липса на концентрация, това може да разруши една кариера, коментира д-р Илиев пост ковид симптомите. 

Той призова лекарите да препоръчват ваксини на всички свои пациенти - няма противопоказания на ваксините към никакви хронични заболявания, категоричен бе д-р Илиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови