Полицай от Търговище спаси дете, спряло да диша

OFFNews 14 декември 2023 в 10:41 2175 0

Георги Гюрушев

Снимка Скрийншот

Георги Гюрушев

Полицай спаси дете на година и 10 месеца, спряло да диша. Благодарение на адекватната му и бърза реакция детето оживява и вече е добре.

Инцидентът се случва на 12 декември в Търговище, когато инспектор Георги Гюрушев чува силен трясък на вратата в дома си.

Комшийка, която е на квартира от два месеца, бягаше в панически страх с дете на ръце и крещеше „помощ, не диша“. Наистина детето не дишаше, бяха започнали да посиняват ръчичките и устата му. Наведохме го надолу с главата, проверих дали няма нещо в устата и се чудих дали да звънна за помощ, но нямаше време. Трябваше да се действа“, разказа полицаят Георги Гюрушев по bTV.

Той решава да не губи време и да окаже първа помощ.

Предприех действия за изкуствено обдишване и сърдечен масаж на детенцето на земята точно пред нас. След два или три опита в един момент то пое леко въздух, обърнах го настрани за минута и видях, че поема въздух. С моята кола ги закарах в Спешна помощ, там му сложиха кислород веднага. Развръзката е щастлива детенцето е добре, допълни полицейският служител.

Инспектор Гюрушев е дългогодишен служител на МВР с 18 години стаж и смята, че опитът му е помогнал в тази рискова ситуация.

„Не се чувствам герой, но съм щастлив, че детенцето е добре. Попадал съм във всякакви ситуации, но точно в такава – не. В годините често съм бил под стрес може би това е помогнало. Всеки служител преминава такова обучение още
при първоначалната си подготовка“, допълни Георги Гюрушев.

Благодарение на адекватната реакция на инспектора и на лекарската намеса, детето е добре. То е настанено в детско отделение и се възстановява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика