Почина д-р Методи Янков - първият директор на СЗОК

OFFNews 18 юли 2023 в 13:03 3796 0

д-р Методи Янков

Снимка Health PR

д-р Методи Янков

Почина уважаваният лекар, болничен мениджър и общественик д-р Методи Янков, специалист с над 40-годишен управленски опит в здравеопазването.

Той бе първият директор на Столична здравноосигурителна каса и неговата визия винаги е била финансирането да следва адекватно потребностите на пациентите. Той бе и един от именитите болнични мениджъри у нас. През годините е ръководил най-големите акушеро-гинекологични болници в страната – Университетска болница „Майчин дом“, Първа АГ болница „Света София“, Трета АГ болница в София. Изпълнявал е ръководни длъжности в Министерство на здравеопазването, бил е изпълнителен директор на Столичен медицински холдинг.

Той основа и управлява от 2010 година до днес МБАЛ „Сердика“. Д-р Янков бе основател и учредител на Националното сдружение на частните болници, представител на лечебното здравеопазване в работодателски организации и участник във всички форуми, целящи развитие на здравния сектор у нас. Бе дългогодишен, уважаван и активен член на Българския лекарски съюз и Българското дружество по акушерство и гинекология.

Д-р Методи Янков е завършил медицина през 1979 година, а след това придобива три специалности – Акушерство и гинекология, Социална медицина и Икономика на здравеопазването, допълнени от две магистратури – по Здравна политика и здравен мениджмънт и Социални дейности.

Баща на две деца, съпруг и дядо на трима внуци.

Опелото ще се отслужи в петък – 21 юли 2023 година – от 10.00 часа в църквата на Православния гробищен парк „Св. Архангел Михаил“ в Бояна на ул. Бояна парк №4.

Светла да бъде паметта му!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!