Пироговгейт: Министерският съветник Мустафа Емин подаде оставка

OFFNews 05 септември 2023 в 14:43 4110 1

Мустафа Емин

Снимка Фейсбук/Мустафа Емин

Мустафа Емин

"Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството". Това написа Мустафа Емин в профила си във Фейсбук.

"Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница "Пирогов" в съда, допълва той.

Мустафа Емин бе обвинен, че е оказвал натиск да прегледат детето му с предимство и е заплашвал със здравния министър.

Проверка на болницата потвърди първоначалната информация по случая. Председателят на Комисията по здравеопазване поиска оставката му, а министърът на отбраната заяви, че ще реши след като се запознае с фактите.

Емин изказва благодарността си за помощта на лекарите и медицинските сестри и допълва, че не приема "обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки".

Той допълва, че "замразява" участието си в Националния съвет на "Да, България", тъй като е важно проверката да бъде безпристрастна.

Емин благодари за подкрепата на семейството си, на приятели, колеги и "стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване".

"С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха", добавя Емин в поста си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови