Пирогов се сбогува с д-р Красимир Бинев

OFFNews 27 септември 2023 в 13:22 1556 1

д-р Красимир Бинев

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

д-р Красимир Бинев

"Пирогов" се сбогува с дългогодишния началник на Отделението по неврореанимация д-р Красимир Бинев.

Д-р Бинев е роден на 14. 10. 1954 г. През 1981 г. завършва ВМИ-София. През 1990 г. придобива първа специалност "Нервни болести", а през 2001 г. "Анестезиология и интензивно лечение".

Професионалният му път започва в Центъра за спешна медицинска помощ в София през 1981г.

Работи последователно в Александровска болница и ИСУЛ. През 2004 г. се присъединява към екипа на "Пирогов" след спечелен конкурс за началник на Отделението по неврореанимация към Клиниката по неврохирургия.

От тогава до 2020 г. д-р Бинев е начело на едно от най-натоварените звена в болницата, където са спасени хиляди човешки животи. През тази период д-р Красимир Бинев е и координатор по донорство на болница "Пирогов". От 2020 г. до момента д-р Красимир Бинев продължи да е част от екипа на Неврореанимация като редови лекар. Колегите му винаги ще го помнят като изключителен професионалист, отдаден на медицината, на Неврореанимация и на пациентите. Описват го като човек на честта и здравото ядро на екипа. Неговите завети остават и ще бъдат предавани на следващите поколения, пишат колегите му от спешната болница.

Ръководството на болница "Пирогов" поднася дълбоки съболезнования на семейството, на близките и на колегите му.

Поклон пред светлата му памет!

Опелото ще се състои на 28. 09. 2023 г., четвъртък, в 12:30 часа, в църквата "Св. Седмочисленици" в гр. София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови