Пирогов с програма за възстановяване на белодробната функция след COVID-19

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2021 в 10:40 460 0

От 1 март всички пациенти, които са преминали през COVID-19, могат да продължат възстановяването си в програма, която Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” разкрива специално за тях.

Възстановителна рехабилитационна програма и подпомагане на оздравителния процес при пациенти с неврологични и дихателни проблеми, преболедували COVID-19” има за цел да помогне на всички, преборили болестта, да се върнат към нормалния си ритъм на живот.

В програмата се включва и Медицинският център към УМБАЛСМ „Пирогов” , който ще консултира пациентите с неврологични усложнения след COVID-19. Неврологът доктор Добромир Илиев ще приема записалите се в сряда и четвъртък между 14:00 и 16:00 часа.

В Лечебния център към Отделението по физикална и рехабилитационна медицина към Пирогов между 08:00 и 18:00 часа пациентите ще преминават през дихателни упражнения и техники за възстановяване на белодробната функция, утвърдени от Световната здравна организация (СЗО).

За включване в програмата е необходим талон за специалист (за невролог или за физиотерапия) и да се записване на телефон 02/ 915 43 34 (всеки ден между 11:00-13:00 часа).

„ Месеци наред, след преболедуване на COVID-19, пациентите се оплакват от умора, задух и болки в тялото. Нашата цел е да бъдем от полза точно на тези хора, за да могат възможно най-бързо да се върнат към нормалния си начин на живот” , казва доц. Красимира Казалъкова, началник на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

От 1 март линията за записване на часове работи всеки ден между 11:00-13:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови