Ексклузивно Радев обяви кабинета ''Донев 2'': сменя само министъра на културата

Pfizer спира всички инвестиции в Русия и дарява цялата си печалба оттам за пострадали от войната

OFFNews Последна промяна на 14 март 2022 в 16:06 1606 1

Снимка Getty Images

Ваксината на Пфайзер/Бионтех срещу COVID-19

Считано от днес, фармацевтичният гигант Pfizer ще дарява цялата си печалба от Русия за хуманитарна помощ на народа на Украйна. Компанията ще прекрати всички планирани инвестиции.

Това се казва в прессъобщение на компанията от 14 март.

Компанията ще продължи да осигурява лекарства за Русия, защото противното би било пряко нарушение на основополагащия ни принцип да поставяме пациентите на първо място, уточняват оттам.

В изявлението се казва:

"Пфайзер" застава на страната на обединената световна общност в публичния, частния и гражданския сектор в опозиция на руската война в Украйна и създадената от нея брутална ситуация.

Международната общност въведе безпрецедентни санкции срещу Русия. Както във всички предишни случаи, по хуманитарни причини лекарствата бяха изключени от тези санкции. "Пфайзер" стигна до заключението, че доброволното спиране на потока от наши лекарства към Русия би било пряко нарушение на основополагащия ни принцип да поставяме пациентите на първо място. Прекратяването на доставките на лекарства, включително на терапии за рак или сърдечносъдови заболявания, би довело до значително страдание на пациентите и потенциална загуба на живот, особено сред децата и възрастните хора.

Запазването на доставките на лекарства за Русия обаче не означава, че ще продължим да извършваме обичайната си дейност в Русия. Днес обявяваме, че считано от днес "Пфайзер" ще дари цялата печалба на руското ни дъщерно дружество за каузи, които предоставят пряка хуманитарна помощ на народа на Украйна. Това ще бъде в допълнение към всички други наскоро обявени дарения от "Пфайзер" за Украйна.

Освен това няма да започваме нови клинични изпитвания в Русия и ще спрем набирането на нови пациенти в текущите ни клинични изпитвания в страната. "Пфайзер" ще работи с FDA и други регулаторни органи, за да прехвърли всички текущи клинични изпитвания на алтернативни места извън Русия. В съответствие с нашия ангажимент да поставяме пациентите на първо място, ще продължим да предоставяме необходимите лекарства на пациентите, които вече са включени в клинични изпитвания.

И накрая, въпреки че Pfizer не притежава и не управлява никакви производствени обекти в Русия, ние ще прекратим всички планирани инвестиции с местни доставчици, предназначени за изграждане на производствен капацитет в страната.

Тези решения са в съответствие с нашите ценности, които са насочени към пациентите, и гарантират, че всеки долар от печалбата, получена от Русия, ще укрепи Украйна и нейния народ, които продължават храбро да защитават своята нация и свобода от това непровокирано и неоправдано нападение".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2140

1

Propaganda

14.03 2022 в 18:02

Чакай, чакай това ще обърка тотално антиваксър и проруските амеби по света и у нас!!!!!!!!!!!

Как фарма мафията ще дарява пари, дори ще продължи доставките за лекарства за руските орки...
...та нали тя измисли Короната чируса и ни чипира, че Бил Гейтс да ни подслушва разговорите за евтино олио?????????

Вуйййхухххххх