Quantcast

Пет храни с неочаквано много захар

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2014 в 13:30 7757 6

В сандвичите има и захар.
В сандвичите има и захар.

Някои храни, в които никой не очаква да имат захар, всъщност съдържат доста захар, предупреди в свой материал BBC.

Те съобщават за пет такива продукта:

Без мазнини не означавабез захар, особено що се отнася до плодовите кисели млека. В тях често се добавя захар, за да се запази вкуса и текстурата, дори когато мазнините са извлечени от тях. Опаковка от 150 грама с 0% мазнини може да съдържа 20 гр захар, което се равнява на 5 чаена лъжички. Това е половината от препоръчителния за жените прием на захар на ден - 50 гр. За мъжете се препоръчват не повече от 70 гр.

Доматените сосове за паста се рекламират като леки и полезни за здравето, но при купените от магазин сосове може да съдържат и захар. Това се прави, за да се намали киселиността. Една опаковка сос от 150 гр може да съдържа над 13 гр. захар, което е приблизително три лъжички захар.

Салата "Колосло", която всъщност е от настъргани зеленчуци, обикновено върви и с добавена захар. За майонезата към нея е ясно. Една супена лъжица купешко "Колосло" - около 50 гр, може да съдържа 4 гр захар. С няколко супени лъжици салата поемате и няколо чаени лъжички захар.

По принцип сосовете често са пълни със захар.

Пиенето на вода е изключително полезно. Зависи от вида вода, ако е с добавки като витамини и др. върви и със захар. В бутилка от 500 мл от някои марки се съдържат 15 гр, което са 4 чаени лъжички захар.

И накрая идва една от основните храни за много хора - хлябътСъдържанието на захар в средно голям хляб от магазина е повече от 3 гр. Ако една жена закусва с тост и после обядва със сандвич, тя ще приеме една четвърт от препоръчителната доза захар за деня.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.01 2014 в 21:30

„препоръчителния за жените прием на захар на ден - 50 гр“
„Съдържанието на захар в средно голям хляб от магазина е повече от 3 гр. Ако една жена закусва с тост и после обядва със сандвич, тя ще приеме една четвърт от препоръчителната доза захар за деня.“
комбинацията от грешки е толкова голяма, че статията всъщност не е полезна.
За „ботилка“ хората вече са казали. Разберете, тези грешки са не просто дребни технически, фактологически и т.н. Те уронват авторитета ви като медия и намаляват надеждността на информацията, която предавате. В един момент става все едно дали медията предава невярна информация, защото е собственост на кукловодите, или защото е просто грешна. Като теглиш чертата, пак е невярна.
Да не помислите, че ви пиша това с лошо. Напротив, пиша го с много тъга, защото вие сте единствената медия, която чета, за да се информирам за новините в България. Но ако продължава така, ще отварям сайта ви само заради седмичния обзор на д-р Тони Филипов.

11.01 2014 в 17:47


бОтилка

11.01 2014 в 09:46

Моля Ви,престанете да пишете глупости и то толкова неграмотно, с толкова правописни грешки!!!!!!!!!! В крайна сметка има програми, с които да си проверявате правописа! Престанете да се излагате по този начин! Няма статия,която да сте публикували и да е без правописни грешки!

10.01 2014 в 17:25

Какво е ясно за майонезата?

10.01 2014 в 16:17

Рядко неграмотно матералче. Излагате се!

10.01 2014 в 15:16

"В ботилка"?!