PCR тест за децата от 12 до 18 г., пристигащи от ''червените зони''

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2022 в 18:25 1114 1

Снимка pixabay

От 19 януари децата от 12 до 18 г., които пристигат от държава в "червената зона", ще влизат у нас при представяне на отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в страната.

Това трябва да е удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или на равностоен или аналогичен документ, нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена днес.

Ако не представят такъв документ, се поставят под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде прекратена, ако лицето си направи PCR тест не по-рано от 72 часа от пристигането си в България.

Досега се изискваше пристигащите от "червена зона" деца от 12 до 18 г., също като възрастните, при влизането в страната да предоставят отрицателен резултат от изследване, едновременно с документ за ваксинация или преболедуване.

За децата до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която попада държавата от която пристигат, не се изисква представяне на документи за COVID-19.

Също от 19 януари се актуализира и списъкът на държавите по цветови зони. В „червената зона" преминават Австрия, Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Бахрейн, Ливан и Гвиана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2374

1

zuljin

15.01 2022 в 10:51

Я да ви подхвана аз и за PCR недоразумението...

- човек с 5 отрицателни теста умира от полиорганна недостатъчност в Пирогов
- човек с 3 отрицателни теста и два престоя в Пирогов едва не умира от тромбоза, опериран по спешност заради сатурация 70, след операцията бъка от антитела
- човек влиза за планова операция и се заразява от тримата, с които лежи в стая, но всички са приети с отрицателни PCR тестове

Толкова неверни резултати не съм чул/видял при нито един друг тест, а този е най-скъпия, най-рекламирания и единствения официално признат по света.

Тук също няма бизнес мотивация, както при ваксините, нали? То е за наше добро, за здравето на хората!