Пада сексуалната активност на младите американци, предпочитали видеоигрите

Янка Петкова 15 юни 2020 в 13:32 1520 0

Сексуалната активност на младите американски мъже рязко е спаднала от 2000 г. насам и тя е била заменена със занимания в социалните медии и с видеоигри, предава Ройтерс.

От проучването, осъществено от екипа на Жан Туенге от университета в Сан Диего проличало, че от 2000 до 2018 година близо една трета от мъжете на САЩ на възраст между 18 и 24 години не са имали никакви сексуални контакти през цялата година, предшестваща анкетата. Същият феномен се наблюдавал сред мъжете и жените във възрастовата група на 25-34-годишните.

Възможната причина за намаляването на сексуалните контакти може би се крие в стреса, нежеланието да се смесва работата с интимните отношения, както и от някои други форми на забавление, свързани с модерните технологии.

Според американските учени двойките вече имат много повече възможности за прекарване на времето след работния ден. Те включват занимания в социалните мрежи, видеоигри, дълго гледане на любими сериали по телевизията.

Социалният профил на по-малко активните в сексуално отношение мъже отговарял най-вече на хората с ниски доходи, безработните и студентите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови