Отварят зелен коридор за ваксинация на Самоводската чаршия

OFFNews 18 август 2021 в 09:57 1274 0

"Зелен коридор" за ваксинация ще бъде отворен на Самоводската чаршия във Велико Търново, съобщават от пресцентъра на Общината. Изнесеният център ще бъде разположен в Хлебната къща и ще работи на 23 и 25 август от 16,00 до 19,00 ч.

Имунизациите ще бъдат извършвани от екип на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

По инициатива на кмета Даниел Панов Община Велико Търново създаде организация за "зелени коридори" и в населените места от общината. Мобилни екипи тръгват от четвъртък и първото населено място, където ще извършват имунизации, е село Никюп. На 20 август екип ще работи в село Миндя, а на 24 август - в Килифарево.

Хората, които желаят да се имунизират, ще могат на място и във всеки от временните пунктове да изберат предпочитания тип ваксина - Pfizer и Moderna, Astra Zeneca и Jansen.

Колкото по-силен е интересът за ваксинация, толкова по-често могат да бъдат организирани мобилни центрове за имунизация, обясняват от общината.

"Зелени коридори" ще бъдат разкрити от 1 септември и за работещите в сферата на образованието. До 20 август всяко училище, детска градина и детска ясла трябва да предостави списък с желаещите за ваксинация педагози и непедагогически персонал.

В периода 17-20 август продължава работата на временните имунизационни центрове в сградата на Регионалната здравна инспекция, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и Специализираната кардиологична болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови