Отличие за болница ''Чирков'' на конгрес по кардиология

OFFNews 13 ноември 2023 в 09:46 694 0

проф. Трендафилова

Снимка УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков"

проф. Диана Трендафилова

Проф. Диана Трендафилова, началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков" получи награда за най-добър клиничен случай на XI Конгрес по интервенционална кардиология.

Форумът се проведе в рамките на четири дни в София. 

Проф. Трендафилова е отличена за "Интервенционален подход при пациент с прогресираща сърдечна недостатъчност“.

Събитието се организира от Българското дружество по интервенционална кардиология. Специално за Конгреса у нас пристигна новоизбраният президент на Европейската асоциация за перкутанна сърдечносъдова интервенция (EAPCI) – италианският кардиолог д-р Алаиде Киефу, която бе и панелист на една от общите сесии.

Сред международните гости на конгреса бе и председателят на работната група за обучение по инвазивна кардиология на Европейската асоциация за перкутанна сърдечносъдова интервенция – Ерик Ван Бел, който представи пред българските си колеги европейските програми за обучение по интервенционална кардиология.

УМБАЛ „Проф. Александър Чирков“ бе един от центровете с излъчване на живо като се включи във форума със сериозно присъствие. Участието на екипа на кардиологичната клиника на болницата е закономерно, тъй като лекарите на УМБАЛ „ Проф. д-р Александър Чирков“ са едни от пионерите в много от нововъведенията на интервенционалната кардиология.

Екипът на Клиниката по кардиология за първи път в България налага протокола за лечение на острия миокарден инфаркт, ангиопластиката през радиалната артерия, използване на аортна балонна помпа, използване на интраваскуларния ултразвук, ротаблацията на коронарни артерии, ендопротезирането при болести на аортата, каротидното стентиране, ресинхронизиращата терапия, аортното клапно протезиране и др.

Интересът към форума расте с годините, не само защото събира интервенционалната общност в България и дава възможност за обмяна на опит на специалистите, но и защото интервенционалната кардиология е една от най-динамично развиващите се специалности в медицината.

Представянето на последните постижения в областта, дискусиите по актуални теми и обсъждането на клинични ситуации от реалната клинична практика превръщат Националния конгрес по интервенционална кардиология традиционно в най-значимия форум на съсловието, който дава възможност на специалистите да получат най-актуална и компетентна информация и да поддържат клиничната си практика на световно ниво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки