Над 40 тона опасни зеленчуци са унищожени от Агенцията по храните в рамките на няколко дни, съобщава bTV.
В масовия случай става въпрос за използване на пестициди.
Сред най-рисковите зеленчуци са чушките и краставиците, внесени от Турция.
Десет процента от стоката, която се продава в търговската мрежа, минава лабораторни тестове. Най-рискови са вносните зеленчуци от Турция, категорични са експертите.
При наличие на пестициди концентрацията на вредните химикали е най-голяма в кората на продукта.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
27.04 2014 в 10:08
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
26.04 2014 в 22:56
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
26.04 2014 в 22:39
Този коментар е скрит заради нарушаване на Правилата за коментиране.
Последни коментари
''Най-доброто предстои!''. Пеевски сменя устава на ДПС в НДК (видео, снимки)
Депутатите ще разгледат Бюджет 2025 на 7 януари
PISA: Българчетата са най-функционално неграмотни в Европа. Къде сме година след теста
Орбан обвини имиграцията за нападението в Магдебург
Коледна проповед: Папа Франциск забрани на служителите на Ватикана да клюкарстват
Терористът на коледния базар в Германия бил противник на исляма
Орбан обвини имиграцията за нападението в Магдебург