Още трима лекари загубиха битката с COVID-19

OFFNews 21 декември 2020 в 15:53 1289 0

Още трима лекари загубиха битката с новия коронавирус. Медиците са работили в Бургас, Свищов и Враца.

Д-р Живко Радев е поредният бургаски медик, който стана жертва на COVID-19. Ръководството и целият персонал на УМБАЛ Бургас изказват своите искрени съболезнования на семейството и близките на д-р Живко Радев. Бургас загуби още един отличен лекар, който в своя професионален път помогна на стотици хора да запазят живота си, съобщават в съболезнователен адрес от лечебното заведение. 

"Д-р Живко Радев посвети 24 години от живота си на Бургаската болница. Тук премина почти целият му професионален път. Помним го не само като блестящ хирург с точна ръка и хладнокръвен ум. Помним го като колега и приятел – верен, честен и принципен, с който заедно сме спечелили не една битка за човешкия живот. Загубихме не само близък човек. Загубихме част от себе си. Тази загуба е още по-мъчителна, когато се случва пред очите ти и ти, с уменията си и знанията на лекар, не можеш и си безсилен да помогнеш. Почивай в мир, приятелю! Нека да е лек небесният ти път!"

Починала е д-р Лилия Иванова Маноилова, съобщиха от Община Свищов, Общински кризисен щаб и екипа на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“.

Д-р Маноилова е издъхнала след тежко боледуване. Тя е родена на 23 февруари 1956 година в Свищов. През 1980 година започва работа в свищовската болница. Пет години по-късно придобива специализация „Вътрешни болести”, а през 1990 г., завършва специалността „Пневмология и фтизиатрия”, което й дава възможност да заеме поста на „Завеждащ” Второ вътрешно отделение на МБАЛ – Свищов.

"През своя активен живот д-р Иванова изпълнява с чувство на отговорност и загриженост хуманния си професионален дълг да лекува и обгрижва пациентите. Сред професионалната гилдия тя е позната като голям професионалист, с безкомпромисна и усърдна работа. Като завеждащ отделение тя е била пословична със своята настоятелност и винаги е отстоявала интересите на колектива. Разделяме се с един достоен гражданин на Свищов, чийто професионален път изцяло е преминал в свищовската болница. "Ще липсва и като професионалист, и като приятел. Дълбок поклон! Съболезнования и сили на семейството", написаха от общината.

COVID отне живота и на 56-годишния д-р Саид Дауд, съобщиха от Българския лекарски съюз. Той е работил като хирург в мездренската болница и в Спешния център във Враца. По-късно медикът с ливанско потекло е разкрил МЦ „Дауд Медицински център“ и дежурен кабинет в сградата на ДКЦ-1 във Враца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови