Още държави в червената зона, влизането у нас със зелен сертификат и PCR тест

OFFNews Последна промяна на 20 януари 2022 в 07:40 1495 1

Снимка Pixabay

Гражданите на Република Северна Македония, Израел, Турция и Сърбия, които пристигат от държава-член на Европейския съюз /ЕС/, Европейското икономическо пространство, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия, от днес се допускат на територията на България при представяне на валиден цифров ковид сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване, или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване.

Това е посочено в заповед на министъра на здравеопазването Асена Сербезова. 

Също от днес в "червена зона" преминават Албания, Босна и Херцеговина, Колумбия, Република Малдиви, Фиджи, Демократична република Сао Томе и Принсипи, Сейнт Винсент и Гренадини. В "червена зона" по ниво на заболеваемост от COVID-19 са Австралия, Австрия, Албания, Люксембург, Доминиканска република, Кувейт, Италия, Канада, Катар, Швейцария, Белгия, Дания, Нидерландия, Норвегия, Швеция и др.

Всички държави, попадащи в "червена зона" по ниво на заболеваемост от COVID-19 са указани в заповедта, публикувана на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови