Още болници разкриха дарителски сметки за закупуване на апаратура и оборудване

OFFNews 24 март 2020 в 16:20 2098 0

Варненската университетска болница „Св. Марина" обявява дарителска сметка за закупуване на апаратура, консумативи и медикаменти за справяне с епидемията от коронавирус.

Всички фирми и граждани, които желаят да дарят средства, могат да го направят на посочената сметка:

IBAN: BG 61 STSA 9300 0023 5728 05
Банка ДСК
Валута: BGN
УМБАЛ „Св. Марина“ ЕАД

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна е единствената болница в Североизточна България, в която е създадена вирусологична лаборатория за изследване на пациенти за коронавирус (COVID-19), а инфекциозната клиника е единствената във варненска област, която лекува и проследява пациенти, с доказани положителни проби. 

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ обявява дарителска сметка, на която всички, които желаят да дарят средства за справяне с епидемията COVID-19, могат да го направят. Това е едно от здравните заведения, които са заявили готовност и да изследват за коронавирус.

Средствата ще помогнат на екипа да продължи да предоставя професионална грижа на пациентите си в условията на изввънредно положение.

Сметката, по която всеки може да дари средства, е:

IBAN: BG50UNCR70001521080517
BIC: UNCRBGSF
Уникредит Булбанк

УМБАЛ „Свети Георги” разкри банкова сметка за набиране на средства за апаратура, консумативи, медикаменти и предпазни средства за диагностика и лечение на пациенти с коронавирус в Пловдив.

Като най-голямата болница в страната и ключова за Южен Централен Регион УМБАЛ „Свети Георги” е на първа линия в борбата с COVID-19. 

Лечебното заведение ще разчита на съпричастността на пловдивчани и на жителите на съседните области, които в най-трудните си моменти се обръщат за медицинска помощ именно към УМБАЛ „Свети Георги”.

Сметката за събиране на даренията е:

IBAN: BG25SOMB91301011684105
BIC: SOMBBGSF
Общинска банка, филиал Пловдив

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови