Осем общински ДКЦ в София правят антигенен тест - списък с адреси и телефони

Личният лекар може да прати sms на пациента и имейл на болницата, за да го насочи за безплатен тест

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2020 в 08:20 9738 0

Осем общински ДКЦ-та правят антигенни тестове в столицата. Те са безплатни за пациентите, насочени от личния си лекар и със симптоми. 

При нужда се правят и кръвна картина и рентген, които да помогнат на личния лекар да продължи лечението. Граждани, които искат да си направят антигенен тест, но са без симптоми, го заплащат. 

За 2 дни COVID-кабинетите в общинските ДКЦ-а са направили 462 антигенни теста, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук. Тя публикува и списък с телефоните и работното време на ковид зоните в общинските ДКЦ. 

Всяко от лечебните заведения трябва да публикува на страницата си конкретна информация за начина, по който ще се осъществява работата в ковид кабинета. 

Ето инструкциите на 22 ДКЦ: 

Личният Ви лекар трябва да изпрати e-mail на info@22dkc.com или SMS на Вашия телефон със следното съдържание: трите Ви имена, Вашето ЕГН, телефонен номер на личния лекар, e-mail на личния лекар. 

В дежурния кабинет на лечебното заведение ще Ви бъдат оказани следните услуги: измерване на температура; измерване на кислородното насищане на кръвта; бърз антигенен тест за COVID-19;
изследване на кръвни показатели – ПКК (пълна кръвна картина поне 8 показателя) и CRP; при нужда ще бъде направена рентгенова снимка на бял дроб.

Вие не изчаквате резултатите. Те ще бъдат предоставени на личния Ви лекар чрез e-mail-а, който е посочил, в рамките на 1 час от Вашето посещение. Личният Ви лекар ще се свърже с Вас.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !