Осем мобилни пункта за ваксинации ще работят в София през уикенда

OFFNews 01 януари 1970 в 02:00 410 0

Осем мобилни пункта за ваксинации ще работят през уикенда в столицата, информират от общината.

Наред с трите пункта в столични молове, които работят от 13.00 до 18.00 ч., ваксинация ще се извършва и в четири столични парка - Борисовата градина, Южния парк, Северния парк и парк "Дружба". Мобилният ваксинационен пункт от кв. "Красна поляна" ще бъде преместен в кв. "Христо Ботев", район "Слатина". Той ще е в сградата на читалище "Асен Златаров" и ще работи от 9.00 до 16.00 часа.

Медицински екип ще поставя на желаещите ваксини по избор - РНК или векторна.

За четири последователни уикенда на изнесените пунктове бяха имунизирани срещу коронавирус общо 4881 души, съобщават от общината.

В търговските центрове "зелени коридори" за ваксини ще има отново в Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Мобилният ваксинационен пункт в Sofia Ring Mall ще бъде вътре в търговския център, а не на паркинга.

"Зелените коридори" на открито са в Южния парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северния парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до културен институт "Искър".
Ваксините се поставят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.

От понеделник до петък гражданите имат възможност да се ваксинират в девет общински диагностично-консултативни центъра с предварително записване, припомнят от Столичната община.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика