Ортопедията в Горна баня ще преглежда безплатно деца на 31 май и 1 юни

OFFNews 22 май 2018 в 15:20 4433 0

В два поредни дни, 31.05.2018 и 01.06.2018, ще бъдат извършвани безплатни консултации на деца с проблеми с костно-мускулната система.

Високоспециализираните детски ортопеди, гръбначни хирурзи, ортопеди-специалисти в областта на хирургия на ръката, онкохирурзи и кинезитерапевти от Университетска болница по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“ в Горна баня ще бъдат на разположение на децата и техните родители за консултации. Повод за кампанията е Международният ден на детето 1 юни.

Ортопедията в Горна баня за втори път инициира безплатни прегледи на деца, тъй като отчита високата степен на риск при тях от променените условия на живот, като например обездвижването, лошата стойка по време на занимания в училище и работа пред компютър и др.

Изпълнителният директор на болницата д-р Боян Христов обяви, че прегледите ще се извършват в консултативните кабинети на диагностично-консултативния блок на болницата от 8.30 ч. до 15.30 ч. Не е необходимо предварително записване.

Препоръчително е носенето на налични изследвани и консултации, извършени до момента. При необходимост от допълнителни апаратни изследвания (ехография, рентгенови снимки, лабораторни изследвания и др.), те ще бъдат заплащани по ценоразпис на болницата.

Децата ще получат възможността за профилактични прегледи и консултации за следните здравословни проблеми :
Гръбначни проблеми: сколиоза / порочна стойка ( изкривяване със странично отклонение), кифоза (привеждане напред, приведена стойка), деформации на гръдния кош ( изпъкнал гръден кош, вдлъбнат гръден кош, асиметрия), болки в гръбначния стълб, вродени деформитети; проблеми в областта на крака: вродени и придобити деформации на крайниците, изкривяване на долните крайници – Х-байне, О-байне, нарушения в походката, разлика в дължините на крайниците, криви ходила, плоскостъпие, изкривяване на палеца и пръстите, болки от претоварване; проблеми в областта на ръката: вродени и придобити деформации на горния крайник, ограничена подвижност, нарушения в хватателната способност, болки от претоварване; наличие на новообразувания и формации на крайниците и тялото.

Повече информация на http://usbalortho.com/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!