Определиха Национален специалист по здравни грижи

OFFNews Последна промяна на 12 януари 2021 в 12:46 595 0

Със заповед на министър Костадин Ангелов е създадена длъжност Национален специалист по здравни грижи. Тя ще се изпълнява от Пепа Василева, държавният експерт в отдел „Организация и методология на медицинските дейности" към Министерство на здравеопазването.

Василева се занимава с разработване на административни и нормативни актове, концепции в областта на организацията и методологията на медицинските дейности, здравните грижи и медицинското образование и квалификация, както и с експертна дейност.

Тя ще координира всички въпроси, отнасящи се до специалистите по здравни грижи, становище ще бъде изразявано от Националния специалист по здравни грижи. По отношение на сътрудничеството със Световната здравна организация ще бъде спазван установеният към момента административен ред, уточняват от здравното министерство.

„Убеден съм, че съвместната ни работа ще продължи, за да съумеем заедно да преодолеем настоящата здравна криза, предизвикана от епидемичното разпространение на COVID-19 и да положим начало на мерки за овладяване на осезаемия недостиг на медицински специалисти от професионално направление „Здравни грижи", посочва министър Костадин Ангелов.

С това решение той изпълнява ангажимент, който пое на 30.12.2020 г. по време на среща с представители на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови