Нови случаи на коронавирус във варненски училища и детска градина в Монтана

OFFNews 21 септември 2020 в 12:51 2241 0

Преподавател от варненското Начално училище "Васил Левски" е с положителен тест за коронавирус. Учителката е класен ръководител на един от четвъртите класове, който е под карантина. Децата са били контактни със свои връстници от друг клас, който също е под карантина, предаде БТА.

Позитивният резултат на преподавателката е излязъл в петък. До сряда в училището няма да има учебни занятия, тъй като дезинфекцията трае 48 часа. 

Първите класове под карантина в Начално училище "Васил Левски" вече са факт в кв. "Аспарухово". Тя обхваща 42-ма ученици.

На територията на Варна има още заразени ученици. Шестокласник от училище "Ангел Кънчев" и сестра му също са дали положителни проби за коронавирус. Заразяването им е станало извън семейството, затова техните класове от училище "Ангел Кънчев" и 24-та Езикова гимназия са на дистанционно обучение от днес.

Четири нови учителки от персонала и още едно дете от детска градина "Слънце" в Монтана са с коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Носители на заразата в градината вече са 10 души, от които две деца, едното на 4 години. Всички те са изолирани в домовете си и остават под карантина. Под карантина са и други 50 деца от групите на болните учителки.

Миналата седмица положителен тест за коронавируса дадоха 3 учителки и дете на 6 години. Градината обаче няма да бъде затваряна, допълниха от РЗИ. Помещенията са дезинфекцирани, взети са проби за изследване от останалия персонал. Резултатите ще станат известни утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови