Нова платформа за споделен опит в помощ на пациента

OFFNews 05 октомври 2021 в 13:36 901 0

Нова платформа за споделен опит и лични истории помага на хората със здравословен проблем.

Възможно ли е човек да има пълноценен живот и след прекаран сърдечен удар? Преодолима ли е депресията и как да се справим с нейните пристъпи? Как да променим нагласата си след диагнозата рак, без да оставяме отчаянието да ни завладее? Как да се справим с тревожността?

На всички тези въпроси отговаря обновената платформа в подкрепа на пациентите. В нея може да се открие разнообразна и проверена информация за широк спектър от заболявания, полезни факти, споделени лични истории на хора с различни здравословни проблеми, както и съвети от доказани специалисти. Това е особено актуално в условията на пандемия, в която животът е повлиян от онлайн комуникацията и полезната и достоверна информация в мрежата.

В платформата могат да се открият лични истории на пациенти с диагнози като астма, депресия, мигрена, множествена склероза, тревожност, онкологични заболявания, сърдечносъдови заболявания и ХОББ. Те не само разказват за „срещата“ си с болестта, но и вдъхват надежда за тези, които тепърва се сблъскват с нея. 

Сайтът съдържа и информация и съвети от български специалисти в секцията „Мнението на експертите“. Автори на материалите са водещи лекари в съответните медицински специалности.

Под формата на видеа медиците споделят данни за различни заболявания и състояния, най-честите симптоми при тях, но и дават важни препоръки за живота с тези проблеми и тяхното преодоляване.

Сред тях са доцентът по психиатрия и медицинска психология Райна Мандова, която подробно се спира на проблемите, провокирани от стреса и начините за преодоляването им. В серия обучителни модули тя разяснява какво представляват депресията и тревожността, как да бъдат разпознати тези проблеми, кога се превръщат в патология и др.

Неврологът акад. проф. д-р Иван Миланов говори за различните видове болка и главоболие, рисковете от хронифициране на състоянието при неправилна терапия или в случай на самолечение, а вирусологът проф. Радка Аргирова се спира подробно на темата за вирусите и породените от тях заболявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews