Нов протест пред Пирогов за оставка на директора

OFFNews 23 януари 2024 в 10:13 846 0

протест

Снимка Фейсбук/ Kremena Kuneva

Протест

Продължават протестите пред "Пирогов" с искане за отстраняване на директора доктор Валентин Димитров, докато бъде направена обективна проверка на обстоятелствата около смъртта на 15-годишната Даная. 

Преди месеци момичето почина в болницата след травма на главата.

В понеделник родители подкрепиха нейната майка Ани Стоянова, която обяви информацията от проверката на агенция "Медицински надзор" за скандална.

Майката на Даная поиска от Денков да отстрани директора на Пирогов

За да направят така, че липсата на правилнa образна диагностика първият път да е окей, те измислиха втори удар. Там откровени лъжи - като това че Даная не е лекувана, не е лекувана основното си състояние. Което категорично не е вярно, дори в протоколите е описан целия процес на лечение продължение на 1 година. Когато има такива лъжи, някой стои зад тях и трябва да поеме отговорност", каза пред БНР майката на починалото момиче, която вчера се срещна с доктор Димитров след поредния протест пред болницата.

Шефове на клиники в Пирогов плашат с оставки от 1 февруари заради ''случая Даная''

Той отново отказа да подаде оставка заради случая "Даная", както и отхвърли обвиненията ѝ в лошо управление и липса на контрол върху работата на лечебното заведение.

Ани Стоянова очаква да бъде направена и трета проверка, която да включва експерти от други институции. Ангажимент за такава пое и здравният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!