Пореден протест с искане за оставката на шефа на ''Пирогов''

OFFNews 22 януари 2024 в 10:36 936 0

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Майката на 15-годишната Даная - Ани Стоянова, организира личен протест пред "Пирогов". Майката на момичето, което почина в болницата в средата на миналата година, поиска в отворено писмо министър-председателят акад. Николай Денков да отстрани директора на "Пирогов".

Пореден протест с искане за оставката на директора на "Пирогов" заради смъртта на 15-годишната Даная се проведе тази сутрин пред болницата.

Майката на починалото момиче, Ани Стоянова, и нейни близки настояха за обективна проверка по случая.

В началото на годината от Изпълнителна агенция "Медицински надзор" съобщиха, че на 8 януари 2024 г. започва втора проверка по случая „Даная“. Проверката е по повод разпространени в публичното пространство съмнения в резултатите от първата проверка, целяща да установи фактите при лечението на детето.

Съставът на екипа проверяващи ще бъде различен от служителите, извършили първата проверка, а от агенцията ще изпратят цялата документация, констативните протоколи и докладите от първата проверка на Главна дирекция “Национална полиция”, за да се установи достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.

За незабавно временно отстраняване на директора на "Пирогов" настоява майката на Даная - Ани Стоянова, в отворено писмо до премиера Николай Денков. Искането ѝ е Валентин Димитров да не оглавява болницата до установяване на фактите за смъртта на 15-годишната ѝ дъщеря. В резултат директори на клиники заплашиха, че ще подадат оставки, ако натискът върху болницата не спре.

През май 2023 година 15-годишната Даная почина в лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!