Норвегия препоръча да не се пътува до България

Последна промяна на 06 август 2020 в 22:00 1793 0

Норвегия връща задължителната карантина за пристигащите от Чехия, Франция, Монако и Швейцария, а също и от два региона на съседна Швеция, предаде ДПА.
Решението, което влиза в сила от събота, означава, че всички пристигащи от четирите страни и от двата южношведски региона Сконе и Крунубер трябва да остават в 10-дневна карантина.

Норвежкото министерство на външните работи съобщи, че препоръчва да не се предприемат неналожителни пътувания до четирите страни поради растящи нива на заразяване с коронавируса. 

"За съжаление, в редица европейски страни тенденциите се движат в грешната посока", заяви норвежкият външен министър Ине Ериксен Сьорейде.
Тя отбеляза, че четирите страни превишават допустимия за Норвегия праг на заразяване.

Другите страни, засегнати от препоръката на Норвегия за неналожителните пътувания, включват Андора, Белгия, България, Хърватия, Люксембург, Португалия, Румъния и Испания, отбелязва ДПА. 

Сред норвежките критерии за отпадане на задължителната карантина за дадена страна е за последните две седмици в нея да е имало най-много 20 заразени на 100 000 души. Въпреки това четири шведски региона бяха извадени от списъка за задължителна карантина, съобщи норвежкото правителство, поради подобрение при нивата на заразяване.

Норвежките препоръки се издават въз основа на оценките на Норвежкия институт по обществено здраве.

Бент Хьойе, норвежкият министър на здравеопазването, призова завръщащите се от страните с променен статус да внимават за симптоми на Ковид-19.


/БТА/

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !