Невена Цанкова е новият зам.-министър на здравеопазването

OFFNews 04 май 2022 в 15:11 1672 0

Снимка OFFNews

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков Невена Цанкова е назначена за заместник-министър на здравеопазването, съобщават от правителствената пресслужба.

Цанкова има магистратури по макроикономика и финансов мениджмънт. Притежава дългогодишен опит в частния сектор и в ръководенето на проекти. Била е съветник на министъра на здравеопазването.

Досега е била член на Съвета на директорите и мениджър администрация и обществени поръчки във водеща фармацевтична компания, информират още от МС.

Цанкова наследи поста от Георги Йорданов, който беше освободен от длъжността в средата на март. 

Доц. Йорданов беше назначен през декември миналата година, от квотата на БСП. Той отговаряше за дирекциите „Бюджет и финанси“, „Защита на правата на пациентите“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор влизаха и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми.

Под контрола на доцента бяха Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и дейността на регионалните здравни инспекции.

По-късно оглави пандемичния комитет, който трябваше да координира дейностите по противоепидемичните мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!