Неваксинираните в Сингапур ще заплащат лечението си

OFFNews 10 ноември 2021 в 09:06 1039 0

Снимка Getty Images

Неваксинираните граждани на Сингапур ще плащат разходите по лечението си сами, ако се разболеят от COVID-19, съобщи "Гардиън".

В момента правителството покрива пълните медицински разходи за COVID на населението, както и за постоянно пребиваващи и притежатели на дългосрочни визи, освен ако тестът им не е положителен скоро след завръщането у дома от чужбина.

От 8 декември обаче правителството заяви, че „ще започне да таксува пациенти с COVID-19, които не са ваксинирани“.

В изявлението се посочва още, че неваксинираните хора „са значително мнозинство от тези, които се нуждаят от интензивни болнични грижи и непропорционално допринасят за натоварването на здравните ресурси“.

Държавата ще продължи да плаща лечението на хора, които имат противопоказания за ваксинация. Правителството също поема лечението и на лицата, които са частично ваксинирани до 31 декември, което им дава време да получат втора доза.

Сингапур има сред най-високите нива на покритие в света, като 85% от населението над 12 г. е напълно ваксинирано.

И все пак градът-държава се бори с нарастващите COVID инфекции и миналия месец предупреди, че здравната система е изложена на риск от претоварване.

Това се случи ден, след като страната свали карантината за пътуващите.

Скокът на инфекциите след облекчаване на някои ограничения накара острова да спре по-нататъшното отваряне в края на октомври. Социалните ограничения бяха удължени за около месец, за да се спре разпространението на вируса и да се облекчи натиска върху здравната система.

На 8 ноември страната отчете 2470 нови случая и 14 починали. Министерството на здравеопазването съобщи, че в интензивните отделения са 67 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!