Експерти от немския Федерален институт по оценка на риска (BfR) твърдят, че неправилно приготвеният чай може да бъде опасен за здравето.
Според специалистите трябва строго да се следят указанията на производителите, които описват на опаковката как точно да се извлече екстракта в полезната напитка.
Дори в световно утвърдените марки чай може да присъстват особено опасни микроби, тъй като това е натурален продукт, предупреждават немските експерти.
Чаят може да съдържа бактерии, дрожди, плесен, в най-лошия случай - патогени като салмонелата. Затова се препоръчва след като бъде залят с вряла вода, да бъде оставен да ври пет минути, пише Focus.de.
Освен това експертите не препоръчват да се пие чай, който е престоял няколко часа. По думите им в това състояние напитката не носи никаква полза.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
12687
1
06.01 2020 в 13:11
Никога ли не сте пили чай, че преписвате глупости от чуждите медии? Указанията на производителите за повечето чайове са точно обратните - само запарка от 2-3 минути. За зеленият чай пък даже се препоръчва ниска температура от 70-80 градуса, а не вряла вода.
Последни коментари
Влак прегази двама работници на релсите
Влак прегази двама работници на релсите
Гърция реже банковите такси, кара банки да строят училища и помага за жилищата
Мениджър в схемата BETL: Ние също сме жертви на измамата, страхуваме се за живота си
ПП-ДБ-СС: Столичният общински съвет се управлява от невидимото мнозинство на Красьо Черния