Напрежение в плевенската болница заради карантината

OFFNews 09 март 2020 в 09:58 4731 0

Има напрежение в университетската болница в Плевен, след като бяха установени заразени с коронавирус двама мъже, съобщи Нова телевизия.

В неделя лечебното заведение беше поставено под карантина заради положителните проби за COVID-19 в града.

Пациенти се оплакват, че не могат да влязат в болницата за преглед и важни процедури. Някои от тях са принудени да прекъснат дори химиотерапиите си.

„Аз съм на химиотерапия и нямам друга алтернатива освен тази болница”, каза върната пациентка.

Мъж, пристигнал от Милано, също беше пред болницата, заедно с всички останали чакащи. Той беше препратен към Спешното отделение. 

„Идвам от Милано, нося си и билета. Искам да се прегледам доброволно. Пътувах с автобус. Моето семейство се страхува”, каза мъжът.

Във втората сграда на университетската болница се допускат само пациенти, които са по спешност. Медицинският персонал посреща всички на вратата, за да разбере кой за какво е дошъл. Спешните биват допускани, другите - връщани.

В лечебното заведение има достатъчно предпазни маски, предпазни облекла и дезинфектанти. Лекарите, които бяха дежурни тази нощ, споделиха, че нощта е преминала спокойно.

На място дойде и кметът на града Георг Спартански, за да се запознае със ситуацията. Униформени дежурят пред болницата. Засилено е полицейското присъствие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!