Над хиляда са сексуалните посегателства в болниците на Острова

OFFNews 09 януари 2020 в 13:32 1437 0

Снимка Pixabay

Над хиляда пациенти са били подложени на сексуален тормоз в болниците във Великобритания през последните 3 години, пише изданието Health Service Journal, цитирано от Medik Forum. Причината е, че в много от здравните заведения в Кралството се допуска съществуването на „смесени“ стаи.

Според официалната статистика в периода от 2017 до 2019 г. в лечебните заведения в Англия е Уелс са регистрирани 1019 случа на сексуален тормоз над пациентите. Основната причина е в странната традиция на британското здравеопазване да се допускат „смесени“ стаи. По-голяма част от сексуалните посегателства са извършени в психиатричните отделения.

Според списанието поне 490 от случаите са били достатъчно сериозни, за да бъде повикана охраната на здравните заведения. Подадените в полицията жалби обаче са само 104. От изданието твърдят, че това се дължи на стремежа на лечебните заведения да потулват подобни инциденти, за да не пострада имиджът им

Официално, във всички болници в Обединеното кралство, се препоръчва пациентите да бъдат настанявани в „женски“ и „мъжки“ стаи.

От здравните заведения обаче твърдят, че подобно разпределение трудно може да се поддържа заради претовареността на болниците и сериозния дефицит на медицински персонал. Изданието цитира и друга статистика, според която случаите на сексуален тормоз от октомври 2018 до октомври 2019 г са били 21 624 и са били извършени, когато мъже и жени споделяли една стая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови