Над 900 ваксини са поставени в изнесените кабинети на Столична община през почивните дни

OFFNews 27 септември 2021 в 16:08 710 0

Общо 919 ваксини са поставени в изнесените кабинети на Столичната община през почивните дни. На 25 и 26 септември, желаещите да се имунизират в София имаха възможност да го направят в седем "зелени коридора", съобщиха от Столична община.

Направените ваксини до този момент само през уикендите са 22 599.

От днес заработи втори пункт в още една метростанция. Изнесеният кабинет се намира при връзката между метростанциите "Св. Климент Охридски" и "Орлов мост". Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14.00 до 19.00 ч. В пункта медицински екип от ДКЦ номер 11 ще имунизира желаещите граждани с всички, разрешени от ЕС ваксини.

Първият изнесен кабинет в метрото, разкрит в началото на септември, се намира в метростанция "НДК". Неговото работно време е понеделник, сряда и петък - от 8.00 до 13.00 ч., а вторник и четвъртък - от 13.00 до 19.00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души, информират от общината.

Освен в метрото през делничните дни ваксини могат да се направят и в седем ДКЦ-та в столицата.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване" на Столичната община.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!