Над 9 млн. лв. инвестиции в здравеопазването отчете Столична община

OFFNews 12 август 2019 в 14:05 842 0

Снимка OFFNews

9,1 млн. лв. са инвестициите в здравеопазването за последните четири години, съобщиха от Столична община. Средствата са вложени в подобряването на сградния фонд и модернизирането на апаратурата в болниците.

На 1,3 млн. лв. възлизат осигурените средства за 12 ДКЦ. Част от парите за поликлиниката в Люлин са от фонда за енергийна ефективност и програмата “Jessica”. През тази година 130 хил. лв. са дадени за обновяване на физиотерапията в диагностично-консултативния център. С тези средства са закупени 18 нови апарата за магнитотерапия, електротерапия, лазертерапия, както и различен тип диагностика.

С инвестиция от 270 хил. лв. Втора МБАЛ-София се сдоби с изцяло нова апаратура за интензивното отделение на клиниката по кардиология, микробиологичната лаборатория и неврологично-интензивния сектор в болницата. 

За отделението по кардиология са закупени 10 нови реанимационни легла с 10 монитора, измерващи най-важните биологични параметри. Закупена е и апаратура за лечение на респираторна недостатъчност, апарат за инвазивна вентилация и неинвазивна вентилация, както и 2 нови дефибрилатора и 2 ЕКГ апарата.

На 500 хиляди лв. възлиза ремонтът на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация Панчарево. Здравното заведение е с напълно подновена парна система, нов покрив, външен ремонт на сградата и изолация на първия етаж и в салона за лечебна физкултура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews