Над 3 млн. лв. за спешната въздушна помощ ще получи МЗ

OFFNews 29 ноември 2023 в 13:27 596 1

хеликоптер

Снимка Pixabay

Медицински хеликоптер

Допълнителни средства в размер на 3 148 230 лв. ще получи Министерството на здравеопазването, реши правителството на днешното си заседание.

Средствата са за предоставяне на трансфер за дофинансиране на сключен договор за доставка на хеликоптери по инвестиция С l2.I4 „Изграждане на система за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха”, част от Националния План за възстановяване и устойчивост. Средствата се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2023 г.

С осигуряването на тези средства ще се изгради системата за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха на територията на страната.

С друго постановление са одобрени допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2023 г. в размер до 2 000 000 лв., за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2023 г., за изпълнение на политики в област „Здравеопазване“ по чл. 1, ал. 5, т. 3.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г.

Осигуряването на тези средства ще даде възможност за увеличение на стойността, която Центърът за асистирана репродукция заплаща за дейности по асистирана репродукция при лица с безплодие, лечимо преди всичко с методите на асистирани репродуктивни техники.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

29.11 2023 в 18:15

Министърът каза, че няма нужда от хеликоптери, а тия пък раздават няколко милиона за несъществуаващи неща. Пак някой ще намаже дебело филията си!
 
X

Да помогнем на украинските деца!