Над 200 млади лекари във второто издание на Академия Офталмология

OFFNews 22 април 2024 в 09:01 684 0

очен преглед

Снимка Pixabay

Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив в периода 25 – 28 април на второто издание на Академия Офталмология, което ще се проведе в Пловдив.

Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по здравеопазването към 49-то Народно събрание проф. Костадин Ангелов и председателят на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. Събитието е на тема "Рефракция - от физична рефракция до рефрактивна хирургия". В рамките му водещи офталмолози от страната и чужбина ще представят достиженията си диагностиката и лечението на най-масовите нарушения на зрението. Ще бъдат разгледани и последните достижения в лечението на редки очни заболявания, както в детска, така и в зряла възраст.

Ще бъдат организирани и 17 практически курса в отделните подспециалности на очните болести, за да се надградят както знанията, така и уменията на младите лекари. Те ще имат възможност да практикуват върху най-съвременния ексимерен лазер у нас, апарати за роговична топография, биометрия, изследване на слъзна секреция, оборудване на диагнстика и лечение на сухо око и др.

Събитието се организира от Фондация „Академия Офталмология, Българско дружество по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика и Българско дружество по ретинология с подкрепата на Български лекарски съюз. Първото му издание се проведе точно преди една година в Панагюрище, когато в него участваха над 150 млади лекари.

Освен обучението на младите лекари двете научни дружества активно работят и за развитието на офталмологията в България и благодарение на техните усилия очното здраве на децата и възрастните у нас вече е сред приоритетите на Националната здравна стратегия 2030.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата