Над 1800 пациенти са преминали през 'Пирогов' в празничните дни

OFFNews 26 декември 2019 в 10:15 1535 0

Снимка Александра Маркарян

1850 пациенти са прегледали дежурните екипи на "Пирогов" за 2 дни. Най-натоварените кабинети в Спешното отделение са по Вътрешни болести, Педиатрия, Травматология и Хирургия. Това съобщи изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов.

За лечение са хоспитализирани 170 възрастни и 50 деца. Близо 1/3 от приетите са деца, предимно във възрастта 3-18 г. Най-много настанени има в Клиниката по детска хирургия и Отделението по педиатрия. Няма случаи на злоупотреба с алкохол сред тях. Над 12 000 са малките пациенти преминали през болницата за годината.

„Бяха извършени общо 60 оперативни интервенции - 15 при млади и 45 при възрастни пациенти.", уточни проф. Асен Балтов.

Потърсилите помощ в "Пирогов" са не само от София, но и от цяла България. Повечето от тях са с тежки травми. 

60-годишен мъж е пострадал от пиратка. „Апелирам към всички да внимават при употребата на пиратки и пиротехнически средства за Нова година", призова проф. Балтов.

Той определи 2019 г. като много добра за „Пирогов". „Очакваме буквално в първите дни след празниците да започнем ремонти благодарение на Фонд за енергийна ефективност. С 13 млн. лв. ще бъдат санирани 5 сгради. Надявам се, че през следващата година ще може да се похвалим с обновяване на "Пирогов.", подчерта изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови