Над 1400 ваксини са поставени в столичните молове през уикенда

OFFNews Последна промяна на 16 август 2021 в 14:15 678 0

Общо 1466 ваксини са поставени за почивните дни, събота и неделя, в зелените коридори, в които желаещите се имунизираха срещу COVID-19, съобщиха от Столична община.

Ваксини през уикенда се поставяха в шест изнесени кабинета. От 13:00 до 18:00 часа в пет мола – в The Mall на бул. "Цариградско шосе", "България Мол" на бул. "България", Мол "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг Мол", а от 09:00 до 16:00 ч. в Културния дом в кв. "Дружба".

Медицинските екипи във всички пунктове са от общинските диагностично-консултативни центрове и многопрофилни болници, а осигуряването на ваксините – с помощта на Столичната РЗИ и екипите на „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община.

Столичани могат да избират от всички разрешени до момента от ЕС ваксини. Общо от началото на кампанията през уикендите са поставени близо 15 000 ваксини.

В работни дни желаещите имат възможност да се ваксинират в общинските ДКЦ-та, където досега са поставени 14 455 ваксини.

Продължава и инициативата на Столична община за извършване на ваксинация на място при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови