На всеки 3 дни болните от COVID-19 във Франция се удвояват, 'Ер Франс' спира до 90% от полетите

Южна Корея излиза от кризата: трети ден излекуваните са повече от новорегистрираните

OFFNews 16 март 2020 в 14:26 5650 0

На всеки 3 дни броят на заболелите от COVID-19 във Франция се удвоява. 'Ер Франс' намалява полетния капацитет с до 90% заради вирусната пандемия, предаде Франс прес. В същото време, от Южна Корея дойде обнадеждаващата новина, че започва да излиза от кризата: трети ден възстановилите се от вируса са повече от новозаболелите.

Франция

Директорът на националната здравна служба Жером Саломон заяви, че ситуацията с разпространението на коронавируса в страната "е твърде обезпокоителна" и "се влошава много бързо". Той се притеснява, че капацитетът на болниците може да се изчерпи.

Освен удвояването на случаите на всеки 3 дни, има стотици болни в реанимация с опасност за живота.

Последните официални данни от вчера показват, че 5423 са потвърдените случая на заразяване с вируса и 127 починали - или 36 нови смъртни случая и 900 нови заразени за 24 часа. Над 400 души са настанени в болници в тежко състояние.

"Всеки французин и всяка французойка трябва да се запита тази сутрин: какво ще правя отсега нататък, за да намаля тройно и четворно броя на хората, които доближавам?", призова той. 

В същото време, днес авиопревозвачът "Air France" обяви, че заради нарастващите ограничения за пътуване и голямата тенденция към намаляването на търсенето, компанията ще намали капацитетът си постепенно между 70% и 90% през следващите дни.  От съобщението става ясно, че намаляването на полетния капацитет ще продължи до два месеца.

Южна Корея

В противовес: новините от една от първите най-тежко засегнати страни обнадеждаващи. Трети пореден ден страната отчита по-малко новозаразени от излекувалите се от Covid-19. Тревожно е обаче, че се увеличава броят на инфектираните в град Съннам, намиращ се близо до Сеул. Най-малко 40 души от протестантска църква са с положителни тестове, включително пасторът, след служби на 1-ви и 8 март, проведени въпреки призива на правителството за отмяна на масови събирания.

Като цяло, в страната има 74 новозаболели към понеделник. Те са малко по-малко от предишния ден.

Общият брой на заболелите е 8,236, починалите са 75 при 76 в неделя.

Новозаразените намаляват. Пикът е бил на 29 февруари: 909 нови случаи. 303-ма са изписани от болниците напълно възстановени през последните дни, а с тях общият брой на излекуваните става 1,137.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!