МЗ стартира онлайн система за набиране на доброволци в борбата с COVID-19

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2022 в 16:32 577 0

Снимка Александра Маркарян

Министерството на здравеопазването пуска в експлоатация онлайн платформа за регистрация на доброволци, които да подпомогнат лечебните заведения в борбата с COVID-19.

Причините здравното ведомство, съвместно с „Информационно Обслужване“ АД, да изградят тази система са многобройните запитвания от граждани относно възможностите да подкрепят медицинските специалисти в усилията им за справяне с пандемията и нуждата от допълнителен персонал на първа линия срещу COVID-19, която изпитват болниците.

Всички граждани, които желаят да се включат в помощ на лечебните заведения, могат да заявят своето намерение да бъдат доброволци на интернет портала на Националната здравно-информационна система на адрес или на Единния информационен портал. Кандидатите за доброволци трябва да попълнят личните си данни и да посочат контакт за обратна връзка, като могат да опишат придобити умения и опит, ако имат такива в сферата на здравеопазването.

Доброволците имат възможност сами да изберат лечебното заведение, в което биха искали да се включат на първа линия в борбата с COVID-19. Ако няма предварително посочена болница, ангажирана с лечението на пациенти с коронавирус, регионалните здравни инспекции ще насочват доброволците към лечебните заведения, които изпитват най-остра нужда от персонал.

Всички заявления ще се обработват изцяло по електронен път.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови